Vi mødes i klubben torsdag d. 9. maj kl. 19:30 for pakning af kajakker og trailer. Josef tager trailer og kajakker med hjem. Vi kører fra klubben mod Fanø fredag d. 10. maj kl. 15:30.

Planen er, at vi vil forsøge at ro hele turen rundt om Fanø lørdag d. 11. maj. Turens længde er omkring 46 km, men længden afhænger meget af vandstanden.

Vi ror fra færgelejet i Nordby lørdag morgen kl. 6. Fra færgelejet ror vi syd om øen mod Sønderho. Det vil være højvande omkring kl. 8, hvilket vi skal udnytte for at komme rundt om østsiden af øen. Omkring kl. 9 skal vi være i Sønderho.

Fra Sønderho går turen syd om øen og op (nord) langs vestsiden af Fanø. Omkring kl. 10 vil strømmen være stærkest mod vest og hjælpe os ud mod vestsiden af Fanø. Omkring kl. 13 kommer vi til Rindby strand, hvor vi tager et langt hvil med stor frokost.

Mens vi har holdt hvil ved Rindby strand, er tidevandet begyndt at gå mod højvande igen. Vi skal derfor ro fra Rindby strand kl. 15:30. Omkring kl. 17 vil strømmen være stærkest mod øst, hvilket vi udnytter til at komme det sidste stykke rundt nord om øen og tilbage til færgelejet i Nordby. Vi forventer at være i Nordby omkring kl. 18:30-19:00.

Turen er selvfølge meget vejr-afhængig. Hvis ikke vejret er med os eller hvis bølgerne er for store kan en tur til Ho bugt være et alternativ.

Dagsforplejning under turen er eget ansvar, men vi foreslår at vi laver fælles aftensmad fredag og lørdag aften.

Pris ca. 270,- kr./person for kørsel til klubbens takster og færgebilletter (12 personer, 3 biler og en trailer). Beløbet opkræves på turen. Dertil kommer udgifter til mad.

BEMÆRK! Da der kan være udfordringer med vejr og tidevand, er det et krav at man er friroet IPP2'er og er i god form.

Tilmelding under Ture/Aktiviteter på hjemmesiden.

Vi vil holde et orienterings-/planlægningsmøde torsdag d. 25. april kl. 20:00.

Interesserede kan læse mere om farvandet omkring Fanø/ture her: http://visitfanoe.dk/media/…/27_kajakruter_dansk_version.pdf (side 13 - 18)

Arrangører er
Birgitte Bonde, Søren Andersen, Tommy Kragh og Josef